Miljø og bæredygtighed

Mindre plastik

Plastik skader vores miljø og er en af de helt store syndere i miljøregnskabet. Rundt om i vores verdenshave flyder der enorme mængder af plastik, som volder stor skade på fisk og havmiljø.

Industrivirksomheder bærer en stor del af skylden. Men årsagerne kan også findes i vores eget daglige forbrug af plastik – herunder plastikposer.

Ansvarlighed over for vores miljø

Vi kan ikke helt undgå at udlevere eksempelvis brudekjoler i en eller anden form for plastikpose. Men når vi gør det, bør vi prøve at gøre noget godt for vores miljø i stedet. I dag er det et lovkrav at tage penge for plastikposer, så vi alle hjælpes til at begrænse brugen af dem. Hos Frederiksberg Skrædderi er vi gået nogle skridt videre. For hver plastikpose vi sælger, sender vi penge videre til Plant et Træ. Det synes vi er miljømæssig ansvarlighed.

Træer nedbryder CO2 og skaber den livsvigtige ilt for planter og dyr

Produktion i Danmark

Langt det meste tøj, der sælges i Danmark er produceret i Kina. Her er miljøkravene lavere og desværre produceres meget tøj også ved brug af børnearbejde. Vi synes, at man i højere grad bør købe tøj, der er produceret under ordentlige forhold – og gerne i Danmark. Så undgår man også den forurenende transport af tøjet. Heldigvis har flere og flere designere fået øjnene op for det gode i at producere i Danmark. Frederiksberg Skrædderi arbejder i dag med flere af dem.

Bevar og reparér

Vi vil gerne væk fra den brug-og-smid-væk kultur, der har været fremherskende i så mange år. Som skrædderi og systue føler vi, at man lige så godt kan bevare det, man har. Man kan ofte godt sy det om eller reparere det.

Undgå giftstoffer

Meget af det tøj, der produceres i udlandet, indeholder mange giftsstoffer som både skader os og vores miljø. Hos Frederiksberg Skrædderi oplever vi ofte, at nogle af de stoffer vi syer i, når vi reparerer tøj, har lugt af et eller andet. På farverier i Indien, Kina og mange andre steder, er der desværre ikke de samme regler for brug af miljøskadelige stoffer. De stoffer skader også mennesker ved eksempelvis at fremkalde allergier.